Kirjoittelen muutaman huomion reissusta sapuska-näkökulmasta. Yleensä mä aina laihdun matkoilla, koska tekemistä on niin paljon, ettei ehdi puputtaa riittävästi (osa painonpudotuksesta tosin voi olla seurausta vähemmästä veden juonnista ja liikunnasta). Niin taisi käydä nytkin, ainakin vaaka näytti 2 kiloa vähemmän tänään aamulla. Ruokailuiden puolesta tää reissu oli kuitenkin kaikkien aikojen parhaiten sujunut. Munlaisellani ruokavammaisella kun on usein ollut vaikeuksia löytää syötäväksi kelpaavaa, kun ei ole omia turvallisia pöperöitä saatavilla. Nyt ei kuitenkaan voinut kun silmät kiiluen ihmetellä erilaisten low fat, fiber, high protein, healthy choice jne... tuotteiden määrää. Ei sillä, olen mä niitä ennekin nähnyt, mutta nyt valikoima oli ehdottomasti suurin.

Aamut alkoi maustekahvilla (vanilja tai hasselpähkinä, uskomattoman pehmeän makuista), jugurtti-mysli-sekotuksella, lesemuffinsilla ja hedelmäsalaatilla (ei mitään purkkimössä, jota saa laivojen aamiaisbuffasta vaan the real thing). Lounaan kuittasin perinteisesti kahvijuomalla ja illalla syötiin sitten kunnolla. Yleensä otin annoksen buffetista ja kerran käytiin istumassa vähän hienommassa paikassa. Noi buffetit oli aivan mainioita; erilaisia vihanneksia, salaatteja, lämpimiä kasviruokia ja kalaa, niin ja raejuustoa (sitä harvemmin ulkomailla löytää). Jälkkäriksi valittavana hedelmäpaloja, vadelmia ja mansikoita. Tosin jälkkärin jälkkäriksi tuli haettua vielä B&J:siä tai rasvatonta jugurtti-jädeä (Snickersin makuisena). Tuo ravintola-annoskin oli positiivinen yllätys. Suomessa (ja usein ulkomaillakin) mä välttelen raflassa valmiin annoksen syöntiä viimeseen asti, koska ne kaikki maistuu yleensä samalle, rasvaiselle mössölle, mutta kala selleri-pyreellä oli kivan raikas kokonaisuus.

Kaiken tämän hehkutuksen jälkeenkin on myönnettävä, että kyllä ne omat tutut mössöt maistu hyviltä eilen illalla. Taisin vetäistä ainakin toisen menetetyistä kiloista takaisin.