Muutama kulinaristinen elämys viikonlopulta. En oleta, että kovin moni "tavis" pitäisi näitä minään makuhermojen kliimaksina, mutta musta nämä oli aika jees.

Otetaan ruisleipä (esim. Fazerin paahtoruisleipä tai Vaasan ruissydän kelpuutetaan), paahdetaan se niin, että reunat ehtii melkein kärventyä, päälle salaatinlehtiä, Kasvisgallerian paprikaleikettä, juustoa (Polar tai Aamupala), tomskua, kurkkua ja koko komeuden päälle taiteillaan vielä palanen paistettua kananmunan valkuaista (tästä mun kaveri sanoi kerran, että sen on omituisin asia, mitä hän on koskaan kenenkään nähnyt syövän). Nautitaan ennen kuin leipä ehti jäähtyä ja käpristyä. On hyvvää.

Sunnuntaina väkersin avolle perinteistä makaroonilaatikkoa ja kärsin motivaationpuutteesta keksiä itselleni mitään järkevää. Oon kyllä joskus tehnyt soijarouheesta makrulootaa, mutta nyttemin makru ei oikein enää ole iskenyt. Tarveaineet kaapeissa olivat melkoisen vähissä, joten jouduin vähän säveltämään, kun en sitten kuitenkaan viitsinyt syödä puuroa kolmea kertaa päivässä. Pilkoin pannulle kaalia, herkkusieniä ja porkkanaa. Hauduttelin niitä sopivan kypsiksi (rapsakoita, ei löllöjä), maustoin runsaasti mm. grillausmausteella ja valkosipulilla ja heitin sekaan muutaman palasen seitiä. Tuli yllättävän namia, ja mikä parasta, mulla on safka valmiina myös tänään kun illalla kotiudun. Kaali tosin isompina määrinä syötynä saattaa aiheuttaa ei toivottua vatsan käymistä ja ilmavaivoja...

Leivoin myös kevyempää rahkapiirakkaa. Pohjan saa helposti tehtyä muussatusta banaanista, kaurahiutaleista ja protskujauheesta. Päällinen nyt on käytännössä pelkkää rahkaa, jossei lotraa sokerilla vaan käyttää syöpää ja muita kamalia haittavaikutuksia uhmaten jotakin makeutusjauhetta.

Söin mä lisäksi Snickersiä ja Mars-jädeä lauantaina, mutta niihin ei kummosia reseptejä tarvita.