Muhun on iskenyt pahemman luokan häähulluus, enkä tarkoita nyt siinä mielessä, että olisin tässä omia häitäni hulluna suunnittelemassa, pois se minusta, vaan muiden ihmisten häät tekevät mut hulluksi.

Miehen sekä mun kaverit on nyt siinä pahimmassa iässä - naimisiinmeno iässä. Viimeisen 7 vuoden aikana on valehtelematta kesäisin tullut kutsu ainakin kaksiin häihin, pahimpina kesinä (mm. tänä kesänä) kutsuja on postipoika kantanut jopa 4 kpl. En edes tiedä mistä alkaisin listata ärsytyksen aiheita.

  1. Häissä menee koko hemmetin päivä. Miksi ihmessä niiden pitää alkaa jo klo13? Ehkä haluaisin sinä päivänä tehdä jotakin muutakin kuin omistaa sen pelkälle avioliiton siunaukselle. Jos matkoihin menee vaikkapa pari tuntia, on mun mielestä tuo aloitusaika aivan kohtuuton, koska ihmisten kuitenkin odotetaan viihtyvän juhlissa pitkälti yli puolen yön, kun siellä on niin mukavaa...
  2. Edelliseen liittyen, mä olen häiden jälkeisenä päivänä aivan voipunut jo pelkästä aliravitsemuksesta. Koska häissä menee se koko hemmetin päivä, pitäisi siellä edes saada kunnon ravintoa. Kasvisruoaksi ei riitä pelkkä salaatti, perunat ja parhaimmassa (pahimmassa) tapauksessa klimppinen kasvisgratiini. Eikä se lihansyöjäkään niillä iänikuisilla lihapullilla ja lihapadoilla hirveesti juhli. Ja hei, kermakakun oheen voi jopa laittaa tarjolle vaikkapa hedelmäsalaattia... Tosi mukavat juhlat, kun puolet ajasta mahaan sattuu niin paljon, ettei suorassa pysty seisomaan.
  3. Edelleen viitaten kohtaa yksi: mä en pysty olemaan korkkareissa yli 12 tuntia. Seuraaviin pippaloihin harkitsen jo vakavasti laittavani lenkkarit.
  4. Ei ne teidän häät ole niin kauhean omaperäiset, vaikka niin kovasti toitotattekin. Erilaisuus vaatisi nyt ainakin sen, että juhlapaikka olisi jotakin aivan muuta, kun perinteinen liikuntasali, seurojentalo, juhlatalo tmv.  Juu, kaikilla ei ole varaa mihinkään fiiniin juhlapaikkaan, mutta mulla on ehdotus: älkää kutsuko niin helvetin paljon ihmisiä juhliinne, niin voitta tarjota niille harvoille ja valituille jotain vähän hienompaa. Mun kestittämiseen tarvittavat rahat voitte ihan vapaasti sijoittaa johonkin muuhun. Esimerkki: yhdet tämän kesän häät ovat semmoiset, etten ole morsianta tai sulhasta ikinä nähnyt. Joo, he ovat miehen puolelta kyllä, mutta kun mieskään ei ole nähnyt heitä koko 8 vuoden aikana, kun me ollaan oltu yhdessä. Mistä ihmeestä on lähtenyt tää fiksaatio, että väen väkisten pitää raahata koko tuttavapiiri sinne liikuntahallin (hei, ne puolapuilla roikkuvat kukkaset ei vielä ihan hirveesti lisää viihtyisyyttä) hikisille tuoleille keikkumaan ja väenväkisten pitämään hauskaa. En voi uskoa, että tuo nyt sitten on se "prinsessahäät", josta jokainen nainen haaveilee pienestä pitäen.
  5. Ei niillä ihmisillä oikeesti ole niin kauhean hauskaa. Karmeeta odottelua ja jonostusta vaan koko ajan, eikä se "vapaa seurustelukaan" ole niin kovin vapaata. Sen takia jengi alkaakin yleensä vetää viinaa kaksin käsin...
Varmaan unohdin vielä jonkun kohdan... Ja varmaan olen monen mielestä ihan kamala valittava akka. Niinpä olenkin, mutta ÄLKÄÄ KUTSUKO TÄTÄ VALITTAVAA AKKAA ENÄÄ YKSIINKÄÄN HÄIHIN. Kiitos.